ReboodDevelopBlue Дубровник 2019 Ден 1

Ден първи от едно от най-големите събития за разработчици на видео игри RebootDevelopBlue.

Това събитие се провежда в Дубровник за 6-та поредна година и е едно от най-големите в Европа. Тук разработчици от цял свят изнасят лекции, показват техни игри, споделят опит и правят запознанства. Тази година аз и компанията ми присъстваме също, в няколко изречения ще опиша как мина ден 1.

На събитието сме аз и брат ми като представители на фирмата ни VR A&B. От SpecialEffect представиха иновативна технология/eye tracking/, чрез която хората с двигателни увреждания могат да играят използвайки само очите си. Технологията позволява да следи движението на очите, като по този начин се управляват различните контроли в играта. Също така един от най-интересните щандове за мен беше на играта Warlander. Играта се разработва от вече 2 години и се очаква да излезе към края на 2019 година. На изложението имаше и друга българска компания, която представи тяхно демо.

С нетърпение чакаме утрешния ден, тъй като представители на Oculus ще представят най-новите очила за виртуална реалност Oculus Quest & Rift S.

 

 

Facebook
Facebook
YouTube
Vasil Anastasov
About Vasil Anastasov 92 Articles
You can check my biography on the page called "Vasil Anastasov" or in about the team :))

Be the first to comment

Leave a Reply

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван