Проект „Зона 51“

„Човек може толкова, колкото знае“

 

Проектът „Зона 51“ е дългосрочен проект за виртуализиране на 51-во училище „Елисавета Багряна“ със съпътстващи краткосрочни проекти по различни теми.

Проекти на виртуална и добавена реалност обединяват в себе си множество различни дейности свързани с компютрите, технологиите и различни софтуери. Този проект събира бъдещи специалисти в области като : Компютърен дизайн и художници, 3Д моделиране, Анимиране, Разработчици на приложения, Софтуеристи, Хардуеристи и др. Необходими са умения по компютърни програми като : 3D’s Max, Maya, Photoshop, Unreal Engine, Unity, Програми за рисуване и др.

Нашата амбиция е да направим училището виртуален свят, в който можете да се видите с приятели, да покажете свой идеи и да разгледате училището. Да видите виртуално представяне на някои уроци по различни предмети.

Проекта ще премине през следните етапи, които ще представим подробно в ютюб клипчета и в нашия блог. В процеса на работа всичките ресурси които създадем ще бъдат предоставени за безплатно ползване в раздел „Ресурси“. Това включва 3Д модели, текстури, анимации, клипчета и др.

Проекта е започнат на 21.10.2017г.

  1. Етап едно. Стартиран на 21.10.2017г.  Моделиране и текстуриране                                                                                              
  2. Етап две. Добавяне на функционалности – Препратки към външни източници, активиране на анимации, видео, текстови файлове и др.
  3. Етап три. Мултиплей да могат няколко човека едновременно да разглеждат.
  4. Етап четири. Добавяне на чат (За писане и voice чат) с който да могат да комуникират тези които използват приложението.
  5. Етап пет. Добавяне на възможност за избиране на герой.
  6. Етап шест. Сетъпване на герой.  До 2 години и половина.

Чрез проекта се надяваме да създадем общност от бъдещи, настоящи и бивши ученици на 51-во, които имат интереси и/или опит в областта на съвременните технологии, виртуалната и добавена реалност.

Поради големия интерес за VR проекта и започването на курс от 8 клас, направените до момента от екипа стаи ще бъдат предоставени на курсистите, като образци от които ще се учат и ще ги пресъздадът самостоятелно. Идеята е, че по този начин ще бъдат включени и те в проекта заедно с крайните резултати от тяхното обучение.

Част (Елемент) от проекта „Зона 51“ е този блог, целта на който е както да показва прогреса по проекта, така и да дава информация за всички новости в областта на виртуалната и добавена реалност. В блога има и раздел ресурси, в който ще добавяме за свободно теглене 3Д модели, текстури, 360 панорами и др.